Her er alle broderskabets spil. Biblioteket er inddelt i fire sektioner:

Wargames indeholder alle spil, hvis primære mekanik involverer kamphandlinger på et kort. Spektret er vidt – fra spil med mange elementer og både strategiske og taktiske dimensioner (Game of Thrones) over mere abstrakte spil domineret af strategi og/eller diplomati (Diplomacy, Twilight Struggle) til krigsspil på taktisk/operationelt niveau (Tides of Iron, Commands and Colors).

Casual Games er kategorien for mindre tidskrævende spil, der bygger på forskellige spilmekanikker. Et fællestræk er, at mange af spillene er såkaldte “German-style boardgames”, hvor konkurrence spillerne imellem foregår på indirekte vis, og hvor alle spillere som regel er med indtil det allersidste terningeslag. De er typisk mindre tidskrævende end Wargames, og tillader en mere afslappet stemning.

Co-op and Semi-co-op indeholder alle broderskabets spil, hvor alle eller flertaller af Stridsbrødrene i fællesskab kæmper mod “spillet” snarere end de andre Stridsbrødre – i hvert fald som udgangspunktet. Selvom samarbejde således er i fokus, er der også en masse spil, hvor en eller flere spillere aktivt skal modarbejde fællesskabet. Forræderi en masse.

Fun Games er bibliotekets samling af sjoveste, skøreste og mest gakkede spil. De er ofte kendetegnet af, at spilbalance og raffinerede mekanikker er skubbet til side frem for pur underholding og morskab. Det betyder ikke, at de ikke kan være spændende og konkurrenceprægede, men det er primært spil, der egner sig til et godt grin og enten plejning eller opbygning af tømmermænd.

Axis and Allies indeholder Rentemeisterens absurd mange varianter af det populære krigsspil med tonsvis af lækre komponenter og udfordringer på både strategisk og taktisk plan. Udkæmp alt fra D-Day og Ardenneroffensiven over en gigantisk rekreation af hele Anden Verdenskrig til den mest realistiske “meat grinder simulator” nogensinde produceret – A&A 1914.

Biblioteket fungerer på den måde, at spillets indehaver til enhver tid kan kontaktes af vedkommendes medstridsbrødre, således at Broderskabets spil i sandhed er tilgængelige for os alle. Indehaver vil bestræbe sig på bedst mulig vis at gøre sine spil tilgængelige for andre spillere – og de sædvanlige aftaler om minimeret spild af vin/øl/vand på bræt, brikker og kort er til enhver tid gældende.

 

 

A Game of Thrones: The Board Game

Game of thronesBroderskabets hofspil. Spillet der blev spillet ved både skabelsen og indvielsen af broderskabet. A Game of Thrones: The Board Game, er klart inspireret af Diplomacy og er intrikat og komplekst på mange af de samme måder. Spillet indeholder alt det man ville ønske sig fra et spil der forsøger at emulere George R.R. Martins forrædderiske bogserie.

Antal spillere: 3-6, bedst med 6 (2nd Edition og ADWD) og 3-4, bedst med 4 (AFFC).

Varighed: Mellem 3 og 8 timer (2nd Edition og ADWD) og 2-4 timer (AFFC)

Grad af tilfældighed: Meget lille til lille. Tilfældigheden udgøres af globale spileffekter (Westeros Cards) hver tur og evt. de valgfri Tides of Battle regler.

Indehaver af spillet: Stormesteren (3x 2nd Edition og 1x AFFC/ADWD)

Mere info.

 

Commands & Colors: Ancients

Commands and Colors: Ancients er et taktisk krigsspil, der placerer to konkurrerende stridsbrødre i sandalerne af oldtidens største generaler – fra Hannibal Barca over Scipio Africanus til Pompeius Magnus og Gaius Julius Cæsar. I et væld af historiske scenarier udkæmpes storslåede slag af så intens og episk karakter, at det eneste, der overdøver den forestillede kakofoni af krydsende klinger, smertende skrig og triumferende trompeter, er ens hjertes uhæmmede og utrættelige banken.   

Antal spillere: 2 (mulig med op til 8 med de rette udvidelser)

Varighed: 60-90 minutter (for et enkelt slag)

Grad af tilfældighed: Mellem. Terningeslag. Tildeling af kommandokort.

Indehaver af spillet: Hofmystikeren

Mere info.

 

Diplomacy

Diplomacy Året er 1900, og “The Concert of Europe” mellem kontinentets stormagter nærmer sig sin øredøvende crescendo. Spændingerne mellem Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Østrig-Ungarn, Italien, Tyrkiet og Rusland vokser sig stadigt større. Diplomati, alliancer, brudte løfter og knuste drømme er alle faste bestanddele af dette episke spil, der blandt andet er kendt som Henry Kissingers og J.F. Kennedys yndlingsspil.   

Antal spillere: 2-7 (Bedst med 7)

Varighed: 360+ minutter

Grad af tilfældighed: Ingen (ud over tildeling af fraktioner)

Indehaver af spillet: Hofmystikeren

Mere info.

 

RISK 2210

pic326796_md

 

Et futuristisk twist af det klassiske brætspil. Kan du vinde verdensherredømmet på blot fem år (ture)? Går du efter at erobre de nye undervandsterritorier – eller satser du på “the final frontier” ved at kolonisere Månen? Mulighederne er mange, spændingen stor.

Antal spillere: 2-5 (Bedst med 5)

Varighed: 240-480 minutter

Grad af tilfældighed: Medium (terninger + kort)

Indehaver af spillet: Hofmystikeren

Mere info.

 

 

Smallworld

I en lille fantasyverden skal spillerne vælge hver deres race med hver deres unikke evne. Commando Dwarves, Pillaging Wizards og Bivouaking Ghouls vil kæmpe om de knappe ressourcer i en (alt for) lille fantasyverden. Imperial overstretch dog en meget virkelig ting, og på et tidspunkt er det bare på tide at lade sin civilisation gå i forfald for at give plads til en ny og yngre magtfaktor. Vinderen af spillet er den, der bedst formår at forsvare sin forfaldne eks-civilisation, mens han med sin nye aktive race erobrer strategisk vigtige punkter.

Antal spillere: 2-5 (bedst med 3-5)

Varighed: 45-120 minutter (varierer efter antal spillere)

Grad af tilfældighed: Mellem. Terningeslag. Tilfældig sammensætning af racer og evner.

Indehaver af spillet: Rentemeisteren

Side på BoardGameGeekHer

Mere info.

 

Junta

Junta er på mange måder det skræddersyede spil til dette så stolte broderskab. Det formår på én og samme vis at kombinere Game of Thrones dybt Diplomacy-inspirerede forhandlings- og forræderielementer med en hel ustyrlig mængde politisk korrekthed. Derudover har spillet en række elementer, som burde gøre enhver politologisk interesseret spiller helt kæk: To-fases afstemningsrunder, regeringsudpegelser, budgetforhandlinger. What’s not to like? For at krydre hele blandingen lidt mere slår spillet også fra tid til anden over i et nærmest klassisk, taktisk wargame, hvor spillerne får lov at skyde løs på sine modstandere. Velkommen til Republica de los Bananas!

Antal spillere: 2-7 spillere

Varighed: 120-240 minutter

Grad af tilfældighed: Mellemhøj

Indehaver af spillet: Rentemeisteren

Side på BoardGameGeek: Her

Mere info.

The Resistance: Avalon

The Resistance: Avalon er en variation af det populære forræderi-spil The Resistance. Den tydeligste forskel er selvfølgelig, at spillet foregår i den mytiske Kong Arthurs kongerige og ikke i en (forhåbentlig) fjern fremtid. Spillet minder desuden også meget om det i vores broderskab legendariske Werewolf. Der er dog vigtige forskelle mellem spillet Werewolf og The Resistance-serien..

Antal spillere: 5-10. Bedst med 5+

Varighed: 30-60 minutter

Grad af tilfældighed: Lav.

Indehaver af spillet: Rentemeisteren

Side på BoardGameGeek: Her

Mere info

 

 

Fortune and Glory

Fortune and Glory er et af de mest vellykkede og overdådige forsøg på at genoplive 1920’ernes og 1930’ernes Pulp-genre, som de fleste af os nok kender fra de tre legendariske Indiana Jones-film. Spillet kan spilles kompetitivt hvor de forskellige eventyrere forsøger at nå først frem til de mystiske artefakter, der gemmer sig rundt omkring på spillebrættet. Men spillet kan også spilles kooperativt, hvor spillerne arbejder sammen for at undgå, at tidens største fjender, Nazisterne og Mafiaen, når frem til dem først. Eller – hvis man er i humør til en hård omgang – så kan spillerne spille mod både nazister og hinanden samtidig. Spillet har også mulighed for at man tilføjer en række ekstra-regler for at gøre det mere kompliceret. Her kan man eksempelvis tilføje sammenstyrtende templer eller dybe jungler, der alle er med til at gøre det sværere for spillerne at nå frem til deres mål.

Antal spillere: 1-8 spillere

Varighed: 90-240+ minutter (varierer efter hvor meget spillerne kender til spillet)

Grad af tilfældighed: Mellemhøj til høj. Terningeslag, Korttrækning.

Indehaver af spillet: Rentemeisteren

Side på BoardGameGeek: Her

Mere info

 

Last Night on Earth

LNOE_BoxCover_RGB_1024x1024Da mørket falder på, en tilfældig aften i Woodinvale, en mindre by på landet i USA, starter det. Pludselig handler det bare om at overleve hjernehungrende udøde. Sådan er situationen for de fire helte, som står for at skulle redde dagen – eller i hvert fald, redde deres egne liv.

Antal spillere: 2-6. Bedst med 3+

Varighed: 30-60 minutter

Grad af tilfældighed: Mellemstor. To af spillets primære mekaniker udgøres af terningeslag og træk af kort.

Indehaver af spillet: Stormesteren

Side på BoardGameGeekHer

Mere info

 

 

 

 

Lords of Waterdeep

Waterdeep, måske den mest ikoniske by i hele norden – ja endog hele Faerûn, står på tærsklen til nye tider. Flere hemmelige laug står klar til endegyldigt at erobre den afgørende indflydelse og magt i byernes by. Hvem står sejrrig tilbage til sidst? Lords of Waterdeep skriver sig ind i ressource management/worker placement-genren med Dungeons & Dragons elementer. Spillet er bygget op om at samle ressourcer til at gennemføre quests og at parre quests til den hemmelige lord man er blevet tildelt.

Antal spillere: 2-5. Bedst med 3+

Varighed: 60-120 minutter

Grad af tilfældighed: Mellemstor. Udgøres af korttildeling, men grundet

Indehaver af spillet: Stormesteren.

Mere info.

 

 

 

 

Settlers of Catan

catanEn absolut klassiker i den såkaldte “German/European” tradition for brætspil. Spillerne er alle ny bosættere på øen Catan og konkurrerer om de knappe ressourcer og evig hæder. Strategisk planlægning, handel og de rigtige beslutninger altafgørende i dette spil, som klart er i Bibliotekets mere ‘casual’ ende af skalaen.

Antal spillere: 3-4 (Bedst med 4)

Varighed: 60-120 minutter

Grad af tilfældighed: Medium (terninger + kort)

Indehaver af spillet: Hofmystikeren

Mere info.

 

 

 

Smallworld

I en lille fantasyverden skal spillerne vælge hver deres race med hver deres unikke evne. Commando Dwarves, Pillaging Wizards og Bivouaking Ghouls vil kæmpe om de knappe ressourcer i en (alt for) lille fantasyverden. Imperial overstretch dog en meget virkelig ting, og på et tidspunkt er det bare på tide at lade sin civilisation gå i forfald for at give plads til en ny og yngre magtfaktor. Vinderen af spillet er den, der bedst formår at forsvare sin forfaldne eks-civilisation, mens han med sin nye aktive race erobrer strategisk vigtige punkter.

Antal spillere: 2-5 (bedst med 3-5)

Varighed: 45-120 minutter (varierer efter antal spillere)

Grad af tilfældighed: Mellem. Terningeslag. Tilfældig sammensætning af racer og evner.

Indehaver af spillet: Rentemeisteren

Side på BoardGameGeekHer

Mere info.

 

 

 

Dead of Winter

Dead of Winter er et overlevelsesspil bygget op om konstant at skulle træffe valg. Skal man prøve at samle mad sammen til kolonien, skal man kæmpe sig vej til politistationen for måske at finde et våben, er det risikoen værd at bevæge sig over til hospitalet for at få medicin til at behandle sine sår? Spillerne vil også konstant blive stillet over for meget maleriske dilemmaer i form af små fortællinger fra livet i zombie-verdenen. Alt imens spillerne prøver at nå den fælles mission, som kan være alt fra at dræbe så mange zombier som muligt eller at samle et stort forråd, vil alle spillere også have deres egen mission.

Antal spillere: 2-5 (bedst med 3-5)

Varighed: 45-210 minutter (varierer kraftigt efter det valgte scenario)

Grad af tilfældighed: Stor. Terningekast, træk af kort, tildeling af roller (herunder forræder) etc.

Indehaver af spillet: Rentemeisteren

Side på BoardGameGeekHer

Mere info

 

Shadows over Camelot

Intet ånder fred og ro over Kong Arthurs borg, Camelot. Shadows Over Camelot er semi-kooperativt spil, hvor målet for de flestes vedkommende vil være at vinde over spillet i.e. Mørkets Kræfter. Der vil dog (muligvis!) lure en ukendt forræder blandt de ellers så noble riddere. Forræderens mål vil være at forhindre ridderne i at gennemføre deres quests uden selv at blive opdaget. Ridderne kan under deres tur beskylde hinanden for forræderi, men enhver forkert beskyldning er blot endnu et skridt på vejen mod det godes nederlag.

Antal spillere: 3-7 (bedst med 5-7)

Varighed: 60-80 minutter

Grad af tilfældighed: Stor. Terningekast, træk af kort, tildeling af roller (herunder forræder) etc.

Indehaver af spillet: Rentemeisteren

Mere info.

 

 

Coup

Coup er et spil om magt, om at balancere hinanden og om at lyve, så vandet driver. Spillet er simpelt i sin opbygning og er hurtigt lært og hurtigt overstået. Man skal gennem held og bluff skrabe penge nok sammen til at udrydde sine modstandere men samtidig ikke gøre sig så bemærket, at de andre spillere maler en skydeskive i panden på en. Gennem luskede alliancer skal man sørge for, at ens modstandere bliver væltet af banen, inden de når at skrabe penge nok sammen til et coup. Spørgsmålet er bare: Hvem lyver bedst i vores broderskab?

Antal spillere: 2-6 (bedst med 4-6)

Varighed: 5-15 minutter

Grad af tilfældighed: Mellem. Afhænger af træk af kort, der dog kan opvejes af bluff.

Indehaver af spillet: Rentemeisteren

Mere info.

[divider]

Gloom

Gloom er et fun game med streg under fun. Spilleren styrer en familie af bizarre personager lige fra den indavlede fætter Mordecai, over cirkussets skæggede mand til den zombie-lignende teddybamse Grogar. Spillets mål er at blive den, der først formår at slå samtlige familiemedlemmer ihjel… og gerne sørge for at de alle dør så ulykkelige som overhovedet muligt. Spillet er bygget op som et enkelt kortspil, men spillets egentlige spilværdi ligger i alle de gakkede historier, man fortæller, mens man langsomt udpiner de stakler, man har taget under sine vinger.

Antal spillere: 2-5 (bedst med 3-5)

Varighed: 60-120 minutter

Grad af tilfældighed: Mellem til stor. Afhænger af træk af kort og roleplaying.

Indehaver af spillet: Rentemeisteren

Mere info.

[divider]

Munchkin Booty

Munchkin BootyBooty tager den kendte Munchkin-formel og smider et veludført pirat-tema henover, som både giver nye morsomme puns, masser af nye monstre at bekæmpe – og timevis af letsindet underholdning, som kun Munchkin kan gøre det. Hvem er den bedste Stridsbroder på de syv have? 

Antal spillere: 3-5 (Bedst med 4-5)

Varighed: 60-120 minutter

Grad af tilfældighed: Høj (kort + terninger)

Indehaver af spillet: Hofmystikeren

Mere info.

 

 

 

 

 

Axis and Allies: 1942

Axis & Allies 1942 er klassikeren, som alle de øvrige A&A-spil har taget deres udgangspunkt i. Spillet har varieret en smule over årene, men grundessensen er forblevet den samme. Spillet tager sit udgangspunkt i begyndelsen af 1942. Europas lande er enten neutrale eller besat af Nazityskland. Japanerne har besat de fleste europæiske kolonier i Fjernøsten, og deres overraskelsesangreb på den amerikanske stillehavsflåde, har bragt USA ind i spillet. Russerne er trængt langt tilbage mod Moskva og Stalingrad, men de har styrker i reserve, hvorimod tyskerne har strakt sig ud over alt for meget land. Tilbage står Englænderne og håber på, at russerne kan holde tyskerne optaget længe nok til, at de kan opbygge nok tropper til samlet at kunne gå i land i Europa med amerikanerne.

Antal spillere: 2-5

Varighed: 240+ minutter

Grad af tilfældighed: Mellem. Terningeslag.

Indehaver af spillet: Rentemeisteren

Mere info.

 

 

Axis and Allies: 1914

Grundsøjlen i 1914 er den samme i alle Axis & Allies-spil. Ovenpå grundmekanikken er der så tilføjet forskellige elementer, der ændrer oplevelsen fra en simulation af 2. Verdenskrig til en simulation af Europahistoriens måske mest tragiske militære konflikt. i 1914-spillet er slagene i langt højere grad lange udmattelseskampe, hvor de to sider kæmper om hvem, der i længst tid kan dedikere flest ressourcer til slaget. Variationen, i hvilke tropper man kan indsætte, er også meget mindre. Spillet handler om bare vedvarende at kunne sætte mænd ind i slagene. Og flere mænd. Og langt flere mænd. Det gælder om hele tiden at kunne leve fresh meat for the grinder. 

Antal spillere: 2-8

Varighed: 360+ minutter

Grad af tilfældighed: Mellem. Terningeslag.

Indehaver af spillet: Rentemeisteren

Mere info.

 

 

Axis and Allies: 1940 – Europe

Axis and Allies: 1940 Europe adskiller sig fra de øvrige spil i serien ved udelukkende at fokusere på ét af krigens historiske theatres: Krigen i Europa. Spillet starter yderligere i 1940, hvilket også påvirker spillets opsætning, forløb og mekanikker. Eksempelvis er både Frankrig og Italien med i spillet, lige som nye enheder som taktiske bombefly og motoriseret infanteri kan indsættes i den episke kamp om Europa.

Antal spillere: 2-6

Varighed: 360+ minutter

Grad af tilfældighed: Mellem. Terningeslag.

Indehaver af spillet: Rentemeisteren

Mere info.

 

 

 

Axis and Allies: 1940 – Pacific

A&A: Pacific 1940 adskiller sig fra de øvrige WWII-spil i serien ved kun at fokusere på et enkelt af krigens theatres: Krigen i Stillehavet. Japan er i krig med Kina og forsøger ihærdigt at udvide de besiddelser, som kejserriget har erobret på den kinesiske østkyst og i Manchuriet. Samtidig er der opstået et vakuum, eftersom både Frankrig og Holland er faldet, og deres kolonibesiddelser derfor er up for grabs. Storbritannien har kun en lille industribase og har sammen med sine allierede i ANZAC slet ikke hverken styrkerne eller kapaciteten til at holde japanerne stangen. Det eneste håb er at vente på, at amerikanerne på den ene eller den anden vis bliver draget ind i krigen. 

Antal spillere: 2-4

Varighed: 360+ minutter

Grad af tilfældighed: Mellem. Terningeslag.

Indehaver af spillet: Rentemeisteren

Mere info.

 

 

Axis and Allies: 1940 – Global Edition

Verdens måske største krigsspil.Det giver en helt særlig følelse af at være én af krigsherrerne i anden verdenskrig, når man ser udover det gigantiske spillebræt. Ingen andre spil giver helt samme følelse, når man dirigerer rundt med sine arméer og flotiller. Det er helt igennem episk i ordets oprindelige forstand. Aldrig har 2. Verdenskrig fyldt så meget på et spisebord! 

Antal spillere: 2-6

Varighed: 480+ minutter

Grad af tilfældighed: Mellem. Terningeslag.

Indehaver af spillet: Rentemeisteren

Mere info.

 

 

Axis and Allies: D-Day

Axis & Allies: D-Day adskiller sig en del fra de ordinære Axis & Allies spil på mange parametre. Først og fremmest er det anderledes ved at være et spil, der koncentrerer sig om ét enkelt slag i historien – landgangen i Normandiet – i modsætning til de øvrige spil, der som bekendt har et langt mere strategisk sigte med opbygning af tropper, resource management etc. Det betyder, at der er visse parametre, der på forhånd ligger fast – vigtigst af alt er der et begrænset og på forhånd fastsat antal af tropper, som hver spiller har på brættet til at starte med og et ditto antal forstærkninger, som løbende bliver indsat. Ligeledes har spillet meget klare og faste objectives.

Antal spillere: 2-3

Varighed: 120+ minutter

Grad af tilfældighed: Mellem til mellemhøj. Terningeslag + kort (optional).

Indehaver af spillet: Rentemeisteren

Mere info.

 

 

Axis and Allies: Battle of the Bulge

Axis and Allies: Battle of the Bulge adskiller sig ligesom Guadalcanal- og D-Day-udgaverne ved at være fokuseret på et enkelt slag i Anden Verdenskrig snarere end det større strategiske overblik. Spillet ligner også de øvrige tactical installments ved at have en klart defineret objective for begge spillere. Tyskerne skal forsøge at få et gennembrud i de allieredes linje. Dette vurderes tilstrækkeligt, hvis de erobrer 24 victory points. 24 point svarer til et indhug i den allierede linje, der er større, end det de rent faktisk formåede i 1944. De allierede skal selvfølgelig forsøge at forhindre at dette sker indenfor 8 ture.

Antal spillere: 2

Varighed: 120+ minutter

Grad af tilfældighed: Mellem. Terningeslag.

Indehaver af spillet: Rentemeisteren

Mere info.

 

 

Axis and Allies: Guadalcanal

Axis and Allies: Guadalcanal har mange ligheder med de to øvrige tactical installments i serien – Battle of the Bulge og D-Day – men adskiller sig også markant på visse parametre. Spillets mål er at være den første spiller, der opnår 15 point ved at kontrollere flest landingsbaner i øgruppen. Spillet har ikke et fastsat antal ture men varer typisk 4-6 ture. Hver tur er struktureret i tre faser: Movement, Combat og Regroup.

Antal spillere: 2

Varighed: 120+ minutter

Grad af tilfældighed: Mellem. Terningeslag.

Indehaver af spillet: Rentemeisteren

Mere info.