Love Letter

posted in: Spil | 0

love-letter-venstre-hjoerneDronning Marianna (en helgeninde i vort broderskab) er for nyligt arresteret for højforræderi. Hendes datter, prinsesse Annette, er på den ene side sårbar og ensom efter hendes mors fængsling, men på den anden side oplever hun også en større frihed end nogensinde før. Med andre ord er der de optimale betingelser for bejleri.

Det er din opgave at sørge for, at det er dit dank kærestebrev, som  prinsessen sidder med i hånden, når aftenen falder på. Desværre er salty hombres fra hele kongeriget stimlet til prinsessens hood med præcis den samme intention som dig. Heldigvis har du bestukket Kongen, Fyrstinden, vagterne, slottets præster og mere eller mindre alle på slottet for at være sikker på, at det er dig, prinsessen tænker på, når hun lægger sig til at sove.

Antal spillere: 2-4 (bedst med 4)

Varighed: 5-20 minutter

Grad af tilfældighed: Mellem til stor. Afhænger af træk af kort og bluff.

Indehaver af spillet: Rentemeisteren

Reglerne: Reglerne. (Ingen BB&B house rules pt.)

Side på BoardGameGeek: Her


I Love Letter  er spilleren en bejler, der via mellemmænd skal levere sit kærestebrev til prinsessen foran snuden på  alle de andre bejlere. Spillet er bygget op som et kortspil, der udspiller sig i runder af få minutters varighed. Spilleren skal udnytte sine kort, der repræsenterer spillerens allierede, til at camouflere, hvem han i virkeligheden har sat til at bevogte brevet og til at vippe de andre bejleres mellemmænd af pinden. Når dagen slutter, er det den spiller, der har betroet sit kærestebrev til den mest indflydelsesrige allierede, der får viderebragt sit brev til prinsessen. Når prinsessen har fået overleveret tilstrækkeligt med kærestebreve bliver hun forselsket, og så er sejren, prinsessens hjerte og det halve kongerige dit.

Spillets grundmekanikker

Alle spillere sidder konstant med ét kort på hånden. Kortet repræsenterer den person, der i øjeblikket har spillerens kæretebrev til prinsessen. Hver gang spilleren får tur, trækker han et nyt kort og bestemmer sig for, hvilket af de to kort han skal spille. Alle kort har en særlig evne, der enten kan beskytte spilleren eller lægge pres på de andre spillere. Hvert kort har en specifik værdi og den spiller, der sidder med det højeste kort, når alle kort er trukket, vinder runden:

  • Vagten (1): Vælg en spiller og sig et ikke-Vagt-kort. Gætter du rigtigt ryger spilleren ud af runden.
  • Præsten (2): Se en anden spillers hånd.
  • Baronen: (3): Dig og en anden spiller sammenligner kort. Spilleren med det laveste kort ryger ud.
  • Tjenerinden (4): Ignorer effekter fra andre spilleres kort i en tur.
  • Prinsen (5): Vælg en spiller, der skal kassere sit kort og trække et nyt.
  • Kongen (6): Byt kort med en anden spiller efter eget valg.
  • Fyrstinden (7): Har du Prinsen eller Kongen på hånden, skal du kassere Fyrstinden.
  • Prinsessen (8): Kasserer du prinsessen, ryger du ud af runden.

Hver runde varer typisk 1-3 minutter. Vinderen af spillet er den, der først når 7, 5 eller 4 sejre, alt efter om man er 2, 3 eller 4 spillere.

Spiloplevelsen

Spillet er et fun game, der er meget hurtigt overstået. Alt efter hvor mange runder man spiller, kan spillet overstås på et par minutter eller maksimalt 20 minutter. Det gør spillet velegnet som eksempelvis intermezzo mellem andre spil men ikke som stand-alone spil.

En stor del af spillet baserer sig på held, og det påvirker også spiloplevelsen. En del af det kan medieres ved hjælp af bluff om, hvilke kort man har eller ved at sjusse sig frem til andre spilleres kort ud fra deres adfærd. Men når alt kommer til alt er en stor del af spillet heldbaseret. Derfor skal spillet ikke tages som et seriøst, ranked spil, men som et godt mellemspil til en lang aften.