Galacticas jomfrufærd

Galacticas jomfrufærd

posted in: Kampreferat | 0

Besætningen:
Kampstjernen Galactica fløj denne søndag den 18. december fra kajen på sin færd mod det sagnomspundne Kobol i håbet om at redde menneskeheden fra Cylonerne. Om bord på Kampstjernen var flådens admiral og bestyrer af brintbomberne William Adama, hans næstkommanderende den alkoholiserede vice-admiral Saul Tigh, skibets Viper-fiksende ingeniør ”Chief” Galen Tyrol, den drevne politiker type Gaius Baltar og sidst men ikke mindst flådens pilot ace, den raidernedskydende Kara ”Starbuck” Thrace. Ombord på Rathmann One var den glorværdige og glutenallergiske præsident Laura Roslin.

Galacticas episke færd: 

Relativt tidligt på færden kom Kampstjernen under angreb af Cylonerne. Kara ”Starbuck” Thrace fik hurtigt under denne kamp skudt sig ind i besætningens hjerter ved på yderst effektiv vis at nedkæmpe flere af Cylonernes raiders. Cylonernes Basestar fik sendt to missiler ind i Galactica, hvilket handicappede skibets FTL-drive

Flere af spillets kriser tilbyder muligheden at tage chancen for at løse et skillcheck eller tage en sikker men mindre straf. Da præsidenten valgte at tage chancen med en af disse kriser, men ikke selv kunne tilbyde andet end at skabe transparens (og god debattone) i skillchecket begyndte flere medlemmer af råbe på regimeskifte (Jamen, ajmen amdede wleda wediæw hvor er det crazy det her)

Med ex-admiral Adama i spjældet overvejede Gaius Baltar nu at bruge sine evner udi sporing af cyloner og tjekke et loyalitetskort fra et andet besætningsmedlem. ”Starbuck” og ”Chief” var umiddelbart uden for mistanke. Jægerpiloten var hædret for sine bedrifter mod cylonerne og ingeniøren var midlertidigt renset, da han ikke deltog i et tidligere skillcheck, hvor der utvivlsomt havde været en foræder involveret. Baltars valg så umiddelbart således ud:

Tjek Adama og få frigjort hans ressourcer ved at hive ham ud af the brig.

Tjek den nye admiral Saul Tigh og afværg, at han stjæler præsidentembedet og gør sig selv til Præsident-Admiral-Gudekejser.

Tjek præsidenten og få afgjort om det nuværende regime vil menneskeheden det godt eller det er tid til et skifte.

Da Gaius Baltar trak en krise, der gav mulighed for at sende den mistænkte Cylon, admiralen Saul Tigh i kachotten blev situationen straks mere tilspidset. For ikke at spilde ressourcer blev der enighed om at bruge kort på at klare krisen uden modstand fra admiralen, såfremt Gaius Baltar svor, at han ikke ville sende admiralen i the brig. Flere besætningsmedlemmer slog fast, at de så dette som en test af Baltars loyalitet overfor menneskeheden.

16444036_10154717696995412_525474739_o

Sandhedens time

Krisen var afværget og Gaius Baltar havde nu muligheden for at sende et besætningsmedlem erklærede han, at der jo reelt set havde været et folketingsvalg og vi stod med en ny situation, hvorpå han prompte sendte admiralen ind og spjælde (hermed blev admiraltitlen overdraget til piloten Starbuck)

Dette skabte forargelse og bestyrtelse blandt besætningen, hvor særligt det militære personale var oprørte over at se endnu en officer ryge bag tremmer og ikke lagde skjul på, at tilliden til Baltar lå på et Eva Kjær Hansen-agtigt niveau. Præsidenten, der nu havde en trussel mindre mod sit embede, var dog yderst tilfreds med at se endnu en dissident sendt i fængsel. Gaius Baltar forsøgte at tale besætningen til ro med den køligt klingende advarsel (og catch phrase): ”What if I’m right?”

Ex-admiral Adama valgte efter de to fængslinger ikke at modarbejde besætningens beslutninger om, at sende de to admiraler i fængsel. Med håb om derved at bevise sin loyalitet. Dette må nok siges kun at være lykkedes i en begrænset grad.

Med en klar mistanke om, at ex-admiral Saul Tigh ikke var på menneskernes side, men med en bekymring om, at skibet skulle rumme ikke én men to cyloner, fløj vores 6 minus 1-2 helte videre mod Kobol. Resultatet af en krise fik i 11. time overdraget præsidentembede fra Laura Roslin til admiral Starbuck, der hermed besad begge både titlen som admiral og præsident og dermed kunne forene dem og kalde sig gudekejser.

Galactica blev igennem rejsen udsat for flere angreb fra den cylonske flåde, men det lykkedes, særligt takket være Starbuck, at slå alle disse tilbage og selv en potentiel boarding af centurioner blev afværget.

Som situationen spidsede til men kampstjernen kom tættere og tættere på Kobol måtte besætningen tag flere og flere hårde valg i prioriteringen af ressourcer. En nødvendighedens politik. Hele tiden måtte man sikre sig mod undergangen ved at prioritere at holde på de ressourcer man havde færrest af. Hvilket i flere situationer betød at dele af befolkningen måtte lade livet for ikke at miste mad eller brændstof. Med benhårde besparelser og evig paranoia lykkedes det efter det ene nervepirrende hop gennem rummet at kunne trykke på den røde knap for sidste gang.

Post scriptum:

Da man nåede frem til Kobol blev der foretaget en gættekonkurrence for at fastslå hvem de to cyloner var. Som de fleste havde gættet var Saul Tigh en cylon. Men som de færreste havde regnet med, viste det sig, at den hædrede krigshelt og nyudnævnte gudekejser Kara ”Starbuck ”Thrace” også var en cylon.