Dr. VASSAL – or How I Learnt To Stop Worrying And Like Playing Online

posted in: Nyheder og Refleksioner | 0

Ærede stridsbrødre, det er jo en af broderskabets mest traditionsrige vittigheder at gøre grin med vores legendariske Stormester, når han i ny og næ argumenterer med “Altså, når jeg spiller online…” (også kendt som Bjørnskjold-komplekset i psykiatriske kredse). Men en dag slog det Hofmystikeren, at vi i virkeligheden har teet os som blinde høns, mens Stormesteren i sandhed havde forladt hulen og forgæves forsøgte at vise os lyset. Eller som Stridsbroder Emeritus og Teknokratiets Forkæmper Par Excellence Platon udtrykte det i Bog VII af Staten:

‘And if he had to discriminate the shadows, in competition with the other prisoners, while he was still blinded and before his eyes got used to the darkness – a process that would take some time – wouldn’t he be likely to make a fool of himself? And they would say that his visit to the upper world had ruined his sight, and that the ascent was not worth even attempting. And if anyone tried to release them and lead them up, they would kill him if they could lay hans on him.’

‘They certainly would.’ – Platon

Stridsbrødre! Vi har været fjolser! At spille brætspil i levende live er naturligvis den ypperste og reneste form for intellektuel dyst, som en mand kan foretage sig. Men hvorfor fravælge muligheden for at udkæmpe episke slag, når tid og sted begrænser os, mens teknologien står rede til at forene os?

VASSAL eksempel – Twilight Struggle

Glem dyre og halvdårlige implementeringer i Steam og lignende. VASSAL er alt, man har brug for! Det er en forrygende simpel platform, hvor brætspilkomponenter er gengivet i digital form. Man rykker stadig brikker og trækker sine kort manuelt. Det er ikke et “computerspil” i den gængse forstand, fordi “ulovlige” træk ikke forhindres, og der er ingen AI. Man skal kende reglerne og efterleve “VASSAL Code of Conduct”. Og nej, følelsen af at rykke fysiske enheder og udføre de skæbnesvangre terningeslag nærmer sig ikke den autentiske oplevelse, men når nu Broderskabet er spredt for alle vinde, er det et ganske acceptabelt surrogat.

VASSAL Eksempel – C&C: Ancients

Hofmystikeren har nu installeret og afprøvet både Commands & Colors: Ancients (VASSAL Module), Commands & Colors: Napoleonics (VASSAL Module) og Twilight Struggle (VASSAL Module), og de fungerer ganske fint. Og undertegnede fik lyst til at skrive denne opfordring til mine medbrødre, fordi der i skrivende stund er åbent for tilmelding til den Globale VASSAL Open 2018 turnering i Commands & Colors: Ancients. Det er en fin mulighed for BB&B(B) hæder, og efter at have lyttet til Ian Worthington’s By The Spear (anbefalet af Ceremonimesteren og Tronetilraneren) hungrer jeg efter global dominans – eller i hvert fald det ihærdige forsøg derpå! Tjek det ud! Jo flere Stridsbrødre, desto større sandsynlighed for, at en af os bliver Fyrste af Oldtidens Krigskunst.

Giv VASSAL et forsøg, Stridsbrødre – og giv lyd når I gør. Hofmystikeren drømmer ofte om 1v1 spil med sine kammerater i det Kolde Nord. VASSAL giver os muligheden herfor! I øvrigt mener jeg, Karthago bør ødelægges.


This blatant VASSAL advertisement was brought to you by Chex™ Mix