Triumf og Tragedie

Mange tak til Hald (Western Allies) og Mejling (USSR) for en spændende og nervepirrende kamp om Europa (1936-1945) i Triumph and Tragedy. Det var BB&B:BBBB’s første færdiggjorte dyst i spillet, og det tog også godt 7½ timer.

Tyskland (Nazislav) snuppede sejren helt til sidst.

Aksemagterne var eller presset helt tilbage i spillets sidste år og så frem mod en sikker 3. plads. Lord Haldifax så derimod ud til at kunne vinde spillet på mere end én måde (overtage Ruhr, Baku eller blot en økonomisk sejr). I sidste ende var det et dristigt panzer-stød direkte mod Moskva efter en uheldig blottelse fra sovjetisk side og et lignende, sideløbende (og yderst heldigt) blitzangreb mod den spinkle allierede garnison i Paris, som sikrede Tyskland en øjeblikkelig “Military Victory”.

Der var mange mindeværdige øjeblikkelige og ligeledes en god portion bommerter. Overdreven tysk aggression mod Sovjetunionen kostede spandevis af blod på Østfronten (hvor især de 11 slag ved Dnestr-floden krævede tragiske ofre). Dette banede vejen for en Vestlig økonomisk opbygning og et snedigt angreb mod både Rom og Danmark. Paris blev genvundet, og Lord Haldifax dristede sig endda med et tappert angreb mod Leningrad. Det blev dog slået tilbage, og målet skulle måske have været Berlin eller Ruhr i stedet.

Afslutningsvis må vi naturligvis ikke glemme Kammerat Mejlings “Flying Bitches” (USSR’s 588th Night Bomber Regiment). De var ufatteligt træfsikre og slog nok flere fjendtlige enheder ihjel end nogen andre på brættet.

Der var i sandhed både tragedie og triumf over dagens trekantsdyst, og jeg var godt underholdt fra start til slut (om end jeg forberedte mig på min “Der Krieg ist Verloren” tale allerede midt i spillet). Mange lektier lært, og det bliver spændende at få spillet igen. Next time…on DEVISIVE BATTLES.