Commemorating the Greatest Raid of All

Den 28. marts 1942 fandt en af Anden Verdenskrigs dristigste og mest mindeværdige operationer sted. All tre grene af det britiske militære – med de legendariske kommandos i front – udførte Operation Chariot – et koordineret og vovet angreb på den strategiske havn i byen St. Nazaire. Missionen er siden hen gået over i militærhistorien som “The Greatest Raid of All”, og vi finder det derfor passende i BB&B regi at mindes denne storslåede begivenhed med et slag Axis & Allies! Således blev slaget om D-Day udkæmpet af stridsbrødre Johannes og Mejling som ledere af hhv. de britiske og de amerikanske styrker, mens Akse-magternes forsvar af Normandiet blev varetaget af stridsbroder Stanislav.

Kære Heinze, jeg må desværre overbringe Dem den sørgelige nyhed, at vores Wehrmacht styrker i Normandiet er blevet komplet udslettet, før de tiltrænge forstærkninger kunne nå frem. Byen St. Lô var den sidste strategiske fort, der faldt til de nederdrægtige briter og amerikanere, og til trods for indædt og disciplineret modstand er slaget endt i nederlag. Du må gerne hilse Göring og sige, at hans forbandede Luftwaffe var stærkt tiltrængt, idet de allieredes air superiority var en afgørende faktor for vores enheders svære betingelser.

Men som den gode sportsmand, jeg er, må jeg i øvrigt bifalde den koordinerede indsats fra Mejling og Johannes og takke for en rigtig hyggelig aften. En mere værdig fejring af St. Nazaire-raidet kan næppe findes.

De her mindre spil har altså stor værdi, så i konteksten af de meget travle Stridsbrødre, er det ingen dårlig idé at satse på flere, mindre spil. Dertil har vores “variabel geometri” tilgang nu klaret sin første prøve – og den har bestemt potentiale for fremtiden.

Startpositionen: